Corsets

 In Articles
We have a variety of  light and flowy wedding gowns and coctail dresses in silk chiffon and exquisite lace, but there is a secret they hide. To get the perfect fit to the body we make sewn-in corsets on the inside of the dress. A corset is looked upon as something hard and stiff but our goal is to still keep the lightness of the dress despite of this restricted inside. The side effect is that your posture straightens and your waitsline looks amazing.

Todays question is: mention some of the stuff you would find on the inside of the corsets throughout history. And add some fun facts. I love this!

Have a wonderful monday, good people! It’s only 5 days to christmas.
Recent Posts
Showing 10 comments
 • Anonym

  Hei!

  Dette var et artig oppgave:) Gjennom tidene har korsett vært lagd av blant annet stivnet sengetøy, tre, hvalbein og smijern. Mellom 1880-1900 nådde korsettet sitt høydepunkt. En midje på 58,4 cm var akseptabelt, men idealet var 40,6-45,7 cm. Det er ganske interessant at det på pikeskolen ble undervist i midjetrening for å få midjen mindre:)

  Hilsen Lise

 • Anonym

  Hei!

  På innsiden av korsetter har man gjennom tidene brukt blant annet bein fra elefant, hval og elg, tre og rotting.

  Fun fact: Før i tiden mente man at en kvinne som brukte et løst korsett var en løs kvinne. Så man kan vel si at både materialvalg og oppfatninger har endret seg gjennom årenes løp 😉

  Hilsen Annie

 • Solveig Antonia

  God formiddag!

  På 1800-tallet var det vanlig at det ble brukt ben fra elefant, elg eller hval.
  Kvinner ble ansett som svært så sarte, og det ble trodd at de behøvde en form for støtte for å kunne stå oppreist. Det ble en selvoppfyllende profeti – Barn ned i 3-4-årsalderen ble ikledd korsetter, og innen de ble tenåringer var kroppen så svekket som følge av korsettene at de ikke kunne sitte eller stå i lengre perioder uten støtte fra nettopp korsetten. Ettersom korsettene var så trange var det vanskelig å trekke pusten skikkelig og det var ikke uvanlig at man ble svimmel eller besvimte.
  Enden på visa var at de rett og slett ble avhengig av å ha på korsett.

  Korsetter er både fasinerende og vakkert, men det er heeelt greit for min del at det ikke lenger ikke er en del av dagliglivet. 🙂

  -Solveig Antonia

 • Pia

  Inni korsettene har det tradisjonelt sett vært lettest å finne kvinner, ofte rike kvinner – siden mange korsetter var så trange at kun fiffen som spiste småkaker istedetfor å arbeide kunne bruke dem. Men med litt flaks kunne man også finne menn, eller ved enda mer flaks (?), diamanter og edelstener! Det sies at Tsarfamiliens korsetter var fylt av så mange diamanter at de fungerte som skuddsikre vester, men det vil jeg ikke anbefale noen (da ingen av dem lever i dag…) Keiserinne Elisabeth ble visstnok skutt i hjertet, men fordi korsettet var å stramt holdt det blødningen tilbake flere timer. Andre har også vært uheldige, ved at for stramt snørte korsetter har ført til at ribbeina har punktert indre organer. Videre kunne man finne spiler av tre eller bein (bl.a. fra hval!), plater av stål eller tre og fine stoffer. Eksklusive materialer altså, som vitner om korsettets status som overklasseplagg og ikke noe for enhver. Det er nok derfor det finnes så mange myter om plagget og at man føler seg som en ekte prinsesse når man bruker det!

  Nå er den arbeidsdagen ødelagt – må jeg lese alt om korsetter… Spennende del av motehistorien!

 • solsol

  Har lest tidliger info ovnefor her av medsøstre og for en histore! Har kun erfaring med noe "slim-line" greier og det var jo nok til at jeg ble kvalm i prøverommet, så all medfølelse til tidligere medsøstre og alt de måtte gjennomgå for å opprettholde fasaden. Regner med dagens kjoler, som de du lager, er mer bamhjertige!

 • Andreas

  På midten av det 16 århundrede hadde korsett blitt vanlig for kvinner. De var nå lagd av flere lag lin, med trepinner som ble plassert i lommer foran, for å holde både korsetten og figuren stram og elegant!

  Det særeste er vel at det på 1800-tallet ble avertert med korsett for menn.. Selv om det kanskje er på moten i enkelte kretser i dag også, så frister det ikke mye å kle seg opp i noe sånt:

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Invicorator_belt.gif

 • Anonym

  Pussing, jeg som gikk med korsett i dag…

  Korsettets oppgave var å gi en smal midje, rak rygg og en god holdning. Det var skammelig å vise smerte når korsettet ble strammet eller brukt.

  Statuer fra Kreata (2500 f.Kr.) viser at kvinner allerede på den tiden brukte ph-lignende korsetter.

  En historie om hvordan korsettet ble oppfunnet, halder om kammerpiken til Maria II (i 1669). Som fant en "løsning" på dronningens problem (brokk). Hun brukte 7 døgn på å lage en. Hvilket som hjalp dronningen, ved at hun ikke lenger ville bli spurt om det var et mans hode som befant seg under kjolen.

  Gjennom tidene har korsettet blitt laget av forskjellige materialer, noen av disse er smijern, hvalben, tre og stivnet sengetøy.

  Silje B.

 • Anonym

  De aller fineste korsettene ble laget av taft,silke eller bomull og mønsterstrikket med kremfarget silke og broderier. Kantene var ofte av blonder. Stålskinner og hvalben støttet på høyden, innsnitt ga fleksibilitet ved bryst og hofter. Korsettet har også vært laget av blant annet av aluminium, tre, jern, elefant og elg.

  Fun fact: Korsetter for gravide eller ammende kvinner var uten skinner og hadde avknappbare brystlapper.

  Hilsen Katrine W

 • Anonym

  Her kan man jo skrive en hel stil.. Utallige bøker er skrevet om korsetter!!!
  Som damene over så greit skriver har korsetter opp gjennom tiden blitt stivet av med flere ulike ting – som elfenbein, hvalbein, tre, ulike typer tøy, jern, bein fra elg, og faktisk også edelstener skrives det om – men da selvsagt forbeholdt de aller rikeste…

  Som "fun fact" kan man også skrive en del – om de er "fun" eller bare interresante er jo alt ettersom 🙂 Man kan jo si at korsetter har gjennom tidene blitt brukt primært av kvinner – men også menn har brukt dette for å få en bedre kroppsfigur. De har variert i lengde – helt fra under armene til helt nede ved knærene – og i "bredde" – for å gi alt fra en smal hofte til å bygge ut kjolene til ekstremt brede hofter, og også bakover for å få en svært så "spretten" bakdel.. 🙂
  Kvinner har gjennom tiden blitt sett på som "svake" (frgile) – og at de derfor trengte korsetter for å holde seg oppe. Og det ble faktisk en selvoppfyllende profeti – siden jenter helt ned i 3-4 års alderen brukte dette, bygget ikke opp en eneste muskel i mage/rygg – og da de nådde tenårene så var de faktisk så svake at de ikke kunne klare seg uten korsett..
  Jern stenger som avstivning har faktisk blitt brukt svært skjelden – og da hoedsakelig som avstivning for soldater med skader i buken.

  Ja det var jo litt av det jeg kom på om korsett 🙂
  Artig konkurranse i dag 🙂

  Hege B

 • Cecilie Melli

  Pia ble dagens vinner av kalenderluken, bare fordi jeg elsker historier om tsar-familien!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

ENTER YOUR EMAIL AND GET

10% OFF

Be the first to learn about our exclusive items and special promotions.

Select your currency
NOKNorwegian krone
EUR Euro